Levensonderhoud - kosten en tips

kostenDe dagelijkse kosten voor levensonderhoud op de Canarische Eilanden zijn lager dan die in de meeste landen van West-Europa. Vakantie accomadaties zijn er in overloed en daarom is het een zeer goedkope en populaire vakantiebestemming.

Het eten is goedkoop op de Canarische Eilanden, ook in eetgelegenheden. Ook autoverhuur en vervoer met een taxi wordt aangeboden tegen zeer redelijke prijzen. Over korte afstanden zijn bussen het goedkoopst, maar die rijden helaas niet zo stipt als in Nederland. Alleen de thema- en pretparken zijn allemaal prijzig, vooral voor grote families.

De gemiddelde kosten bedragen €100 per persoon per dag.

In het algemeent hangen de kosten hangen af van het soort reis dat je hebt gepland. Eventueel kun je kosten besparen door zelf je eten klaar te maken –als je daartoe in de gelegenheid bent natuurlijk-. Een all-inclusive verblijf kan ook een flinke kostenbesparing opleveren, omdat drankjes en eten in het hotel gratis zijn. Voor een verblijf in een comfortabel middenklasse hotel, met twee maaltijden buiten de deur en met inbegrip van autohuur, moet je er rekening mee houden dat je ongeveer € 100 per persoon per dag kwijt bent.