Canarische eilanden klimaat

klimaat

Op de Canarische Eilanden lijkt het altijd lente. De temperaturen tussen de seizoenen variëren slechts zo’n 6 º C, en het maandelijkse gemiddelde ligt voor alle eilanden tussen de 18 º tot 24 ºC. Dit maakt zwemsport het hele jaar door mogelijk.

Als gevolg van de geografische ligging van de eilanden, ongeveer 4 º van de Kreeftskeerkring en dichtbij de Afrikaanse kust, is het ‘klimaat van de eilanden subtropisch. Het verrassende landschap, met hoge, besneeuwde bergtoppen vlakbij de stranden, is echt een bezoek waard! De watertemperatuur varieert van 22 º C in de zomer tot 19 º C in de winter.
Op La Palma, Tenerife en Gran Canaria zijn er af en toe tropische regens, terwijl Fuerteventura en Lanzarote juist erg droog zijn en meestal garant staan voor zon zonder onderbreking.

Wat zijn de beste maanden?

Als het gaat om zon, dan zijn de Canarische Eilanden de juiste plaats voor jou, omdat er een eeuwige lente-zomer klimaat heerst. Het is een bestemming waar je het hele jaar door naar toe kunt.
De wintermaanden – december-maart – zijn een beetje koeler, maar nog steeds een paradijs in vergelijking met Nederland!
Dit maakt dat de winter drukste periode op de eilanden zijn. De zomermaanden juli tot september – zijn een tweede hoogseizoen, vooral omdat veel Spanjaarden ervoor kiezen om hun zomervakantie hier te vieren. Het Carnaval seizoen (februari / maart) is eveneens een intens populaire periode.
Voor een maximale korting op vliegtickets en accommodatie, zijn de beste perioden van november tot half december en, beter nog, van april tot juni.