Bezienswaardigheden op de Canarische Eilanden

Caldera de Taburiente

Maak een ​​wandeling in de Caldera de Taburiente op La Palma, een van de grootste en meest vruchtbare vulkanische kraters op aarde, geniet van het uitzicht vanaf de Mirador de La Cumbrecita en verken de charmante hoofdstad, Santa Cruz.

Carnaval

Breng een bezoek aan de Canarische Eilanden tijdens Carnaval (februari / maart). De Carnavalvieringen op Tenerife, in Santa Cruz en Puerto Cruz, zijn enkele van de grootste en meest kleurrijke carnavalvieringen buiten Rio de Janeiro.

Cesar Manrique

Bezichtig zo veel mogelijk van de zeven Cesar Manrique attracties als u kunt. Deze grote kunstenaar, landschapontwerper en ecologisch kampioen definieerde de essentie van het eiland met zijn fantastische creaties. De Jameos del Agua of Jardín de Cactus mag u niet missen.

Las Palmas

Bezoek het levendige Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, met zijn prachtige ligging tussen twee baaien. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Casa de Colón (Columbus House), de kathedraal, de markt, Pueblo Canario en diverse musea. Las Palmas heeft ook een prachtig strand.

Mount Teide

Op Tenerife neemt u de kabelbaan Teide, het hoogste punt in alle Spaanse grondgebied op 3.718 m (12.198 ft). Het klimt naar binnen 300m (1.000 voet) van de top – van waaruit u de rest (gratis vergunning vereist) lopen. Teide National Park werd uitgeroepen tot een World Heritage Site in 2007.

Puerto de la Cruz

Breng een dag door in Puerto de la Cruz op de noordkust van Tenerife. Leef u uit  in het door Cesar Manrique ontworpen Costa Martiánez lido, ontdek de koloniale stijl van de oude stad en geniet van Loro Parque, een van ’s werelds beste zee-en wildparken.

Santa Cruz

Ontdek de kosmopolitische stad van Tenerife: Santa Cruz (website: www.infosantacruz.com), de hoofdstad van het eiland. Geniet van de rijke architectuur, van de kerken en musea en van de kleurrijke drukke markt. Daarna kunt u heerlijk ontspannen op het gouden zand van Playa de Las Teresitas.

Teguise

Bezoek Teguise (www.turismoteguise.com), de pittoreske, in koloniale stijl gebouwde voormalige hoofdstad van Lanzarote, met zijn aristocratische paleizen, historische kloosters en kerken en een kasteel dat gebouwd is op een vulkanische kegel en een prachtig uitzicht biedt over de stad. En ga op een zondag genieten van de kleurrijke markt.

Timanfaya National Park

Bezoek Timanfaya National Park, een ontzagwekkend maanlandschap gecreëerd door een 18e-eeuwse vulkaanuitbarsting die ongeveer een derde van Lanzarote bedekt heeft met lava. Maak een tochtje met de bus, voel de hitte van de slapende vulkaan en geniet van een spectaculaire wandeltocht.

Windsurfen

Ga windsurfen en kitesurfen vanaf de fabelachtige gouden stranden van Fuerteventura. Reusachtige duinen grenzen aan ongerepte stranden, zowel in het noorden van het eiland, bij Corralejo, als in het zuiden, bij Jandía, waar wereldkampioenschap evenementen worden georganiseerd.