Autoverhuur op de Canarische eilanden

Alle grote internationale auto-verhuur bedrijven zijn vertegenwoordigd in de Canarische eilanden en er zijn ook tal van lokale aanbieders. Als je van plan bent om te verblijven op een eiland voor langere tijd, is het misschien de moeite waard om een auto van te voren te boeken, bijvoorbeeld met een fly-drive deal.

Lees de kleine lettertjes van je contract!

autoverhuurOngeacht wat je huurt, zorg ervoor dat je begrijpt wat is inbegrepen in de prijs (onbeperkt aantal kilometers, belasting, verzekering, Collision Damage Waiver, enz.), wat je verplichtingen zijn, en dat je zorgvuldig de huurovereenkomst onderzoekt (moeilijk als het alleen in het Spaans is). Verwachten dat je € 25 tot € 30 betaalt per dag voor een compacte auto. Lange termijn verhuur kan goedkoper zijn. De huur grotere auto’s of 4WD kan de prijs verdubbelen. Het is vaak verplicht om te betalen met een credit card, maar let daar wel bij op want als er iets misgaat, is het een makkelijke manier voor de verhuurder om de schade te verhalen.

Het is de moeite waard rond te kijken en een aantal brochures te bekijken. In de grote resorts, bieden sommige exploitanten tarieven die verleidelijk en misleidend laag zijn. Dat komt omdat de verzekering, die meer dan het dubbele kan zijn van de kosten, niet is inbegrepen. Er zijn andere bijkomstigheden (een aantal optionele) zoals collision damage waiver, extra passagier dekken en 5% IGIC (algemene indirecte belasting op de Canarische eilanden) waar je op moet letten. [blockquote align=”right”]Het is vaak verplicht om te betalen met een credit card. Als er iets misgaat, is het een makkelijke ingang voor de verhuurder om de schade te verhalen.[/blockquote]

Over het algemeen kun een huurauto niet van het ene eiland naar het andere nemen zonder de uitdrukkelijke toelating van de onderneming. Een uitzondering voor de meeste bedrijven is de Fuerteventura-Lanzarote zeereis – de meesten hebben geen probleem met het vervoer van de auto; in sommige gevallen kunt u huren op het eiland zelf en laat je de auto aan de andere kant staan.

autoverhuur

Controleer voordat je gaat rijden of het telefoonnummer van de verhuurder hebt, alsmede jouw exemplaar van de huurovereenkomst (je bent wettelijk verplicht om dit mee te nemen). Sommige aanbieders bieden ook 24-uurs mobiele telefoon contact. Zorg dat je op de weg altijd je rijbewijs, paspoort en huurovereenkomst bij je hebt. Voor het huren van een auto moet je minstens 21 jaar oud en minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

  • Avis (902 18 08 54; www.avis.es)
  • Cicar (900 20 23 03, het Verenigd Koninkrijk 0800 960 367, Duitsland 0800 182 1816; www.cicar.com) De naam staat voor ‘Canary Islands Car’. Dit is een betrouwbaar bedrijf en staat voor een goede prijs.
  • Europcar / BC Betacar (913 43 45 12; www.europcar.es)
  • Hertz (913 72 93 00; www.hertz.es) Verzekering

Voor een extra vergoeding kun je vaak de reis-verzekering op je voertuig vergroten; het is een goed idee om dat ook te doen. Het aantal gedeukte huurauto’s roept de vraag op wie de nare schok krijgt wanneer de credit-card rekeningen binnenkomen Alle autoverhuurbedrijven hebben een verzekering, en je zult moeten betalen: linksom of rechtsom. Rijden op een onverharde weg zal in het algemeen de verzekering teniet doen: houd hier rekening mee!