ANVR

Alle reisbureau’s die vermeld staan op deze website zijn aangesloten bij de ANVR, het Algemeen Nederlands verbond van Reisondernemingen. Dit biedt extra garanties voor u.

Waarom ANVR?

Deze reisbureau’s zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds – Dit is een fonds waarmee extra kosten worden gedekt wanneer er een calamiteit voordoet op de Canarische Eilanden. Te denken valt aan een vulkaanuitbarsting of maatschappelijke onlusten. Lees meer over het Calamiteitenfonds: http://www.calamiteitenfonds.nl/.

Daarnaast zijn deze reisbureau’s aangesloten bij de SGR, Stichting garantiefonds reisgelden. De SGR staat garant voor vooruitbetaald vakantiegeld. Bijvoorbeeld: Als je een reis geboekt en betaald hebt bij een reisbureau dat failliet gaat, dan krijg je het bedrag teruggestort. Lees meer op de website van SGR: http://www.sgr.nl/

Mocht je klachten hebben over een reisbureau, dan kun je die voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen: http://www.degeschillencommissie.nl/home

Tip: Download de PDF met ANVR Reisvoorwaarden.

Reisadviezen

Voor iedere reisbestemming geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een officieel reisadvies. Het ministerie geeft daarin aan waar je rekening mee moet houden als je op reis gaat. Kortom, lees voordat je op reis gaat het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.