Tenerife all inclusive - v.a. 399 euro

Tenerife

Tenerife is het grootste van de zeven eilanden van de Canarische Eilanden (2034 km4), de hoogste (3718m) en ook de dichtstbevolkte, met een geschatte bevolking van 655.656 inwoners.

Tenerife all inclusive tip: Beklim de Teide

Dit vulkanische eiland is gelegen aan de Atlantische Oceaan en de Afrikaanse kust is slechts 300 km verwijderd van Tenerife De bekendste berg van Tenerife, Mt. Teide, is 3718 meter hoog en is daarmee de hoogste berg Spanje. Een kabelbaanrit naar de top biedt een prachtig uitzicht op het maanachtige landschap van de vulkanische hellingen. Het uitzicht vanaf de top op een van de kristalheldere dagen is werkelijk adembenemend. Kleuren van de verschillende types van vulkanisch gesteente zijn er goed zichtbaar: Tinten van oker, oranje en roest, groen, zwart en beige: Het hele kleurenpalet in feite! Op de hogere hellingen groeit een verscheidenheid aan planten, zoals de Teide vlinderbloem.

De noordelijke kust van Tenerife wordt begrensd door steile kliffen, maar het zuidelijke deel van het eiland loopt gestaag naar af. Tenerife heeft traditionele, landelijke stadjes, dorpen, heuvels en buitengewoon ongewone landschappen gevormd uit het lavagesteente van de Teide. Tenerife is echt een paradijs voor toeristen en het eiland leent zich prima voor een fly drive Tenerife.