Gran Canaria all inclusive vakanties

Gran Canaria all inclusive vakanties
Gran Canaria is het op drie na grootste eiland van de Canarische eilanden, na Tenerife en Fuerteventura. Toch heeft Gran Canaria de grootste bevolking, in 2000 waren het er 741.161.

Gran Canaria wordt vaak aangeduid als een mini-continent, omdat het gelegen is tussen drie continenten: Afrika, Europa en Amerika. De hoofdstad heet Las Palmas de Gran Canaria, of simpelweg ‘Las Palmas’. Het hoogste punt van dit ronde eiland is de Pozo de las Nieves, met een piek die 6431 meter boven de zeespiegel rijst. Gran Canaria ondergaat veel variaties in het weer, vanwege de Golfstroom en het landschap eromheen. Het noorden is meestal koeler dan het zuiden; dat is soms behoorlijk warm. De binnenste regio’s zijn vanwege de bergen kouder en er is meer regenval.

Gran Canaria all inclusive: Zon, strand en zee

Gran Canaria is een absoluut paradijs voor liefhebbers van zand en zee. In feite is het eiland is de thuisbasis van dertig wereldkampioenen in verschillende vormen van zeilsport en er wonen zes olympische gouden medaillewinnaars. Er zijn verschillende factoren die een Gran Canaria all inclusive tot een perfecte trip maken: Gunstige windcondities, de temperatuur van het water (variërend tussen 18 en 22 in de winter en de rest van het jaar), de zeestromen, de scholen vis die langs de kust trekken en de prachtige haveninfrastructuur . Deze optimale natuurlijke omstandigheden maken Gran Canaria de ideale plek om te zeilen en andere watersporten te beoefenen. Met 236 kilometers aan kust kun je alle mogelijke watersporten beoefenen! Je kunt ook een auto huren en het eiland doorkruisen met een fly drive Gran Canaria. De prachtige zeebodem is ook een must-see.

Op het land kan men ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten: Genieten van de zon, winkelen, dineren en feesten. Terwijl de rest van Europa stil staat in de winter, is Gran Canaria een non-stop sport-en vakantie bestemming.